OneDrive vs. Google Drive vs. Dropbox vs. OwnCloud vs. iCloud

Kaptam egy TB OneDrive tárhelyet a Lumia 640-hez, így elgondolkodtam azon, hogy akkor minden anyagomat felpakolom a felhőbe, de előtte azért megnéztem, hogy biztos a OneDrive a legjobb választás.

1. OwnCloud

Akinek saját szervere van, és Androidot vagy iPhone-t használ, annak jó választás lehet saját felhőszolgáltatást beüzemelnie. Így biztos lehet abban, hogy nem adja ki az adatait valamelyik multinak.

2. Dropbox

Jelenleg a szerver mentéseit Dropboxra mentem, ehhez van egyedül parancssori sync kliens. Nagy hátránya, hogy 1TB-nál nincs kisebb csomagja. Nekem elég lenne 50GB a backupokhoz. Ami nagy előnye, hogy minden platformon elérhető.

3. Google Drive

Ha elégedettek vagyunk a rosszabb képminőségű képek tárolásával, akkor az ingyenes tár (15GB) elég lehet számunkra. Szerencsére utána is több lépcsőben bővíthetjük a tárhelyet, így a folyamatosan növekvő nyersképek is pénztárcabarát módon tárolhatóak. Nagy hátránya, hogy Windows Phone (hamarosan Windows 10 Mobile) rendszerhez nincs Google támogatás, így aki ezt a platformot használja, annak ez a szolgáltatás is kiesik.

4. Apple iCloud

A Google Drive-hoz hasonló a szolgáltatás, de mobilplatformok közül csak az almás eszközökről érhető el.

4. OneDrive

Eddig úgy tűnik, hogy a leguniverzálisabb megoldás lett a OneDrive. A szolgáltatással együtt csomagban kapjuk az Office365-t is (akinek szüksége van rá), így a legjobb választás lehet annak, aki most keres tárhelyet. Mivel én ajiba kaptam az első évet, ezt választottam, de most, hogy felpakoltam rá mindent, úgy gondolom, hogy a későbbiekben is ezt a szolgáltatást fogom használni. (Természetesen a Google Photosba is mentem a képeimet, biztos ami biztos :))

Vélemény, hozzászólás?